Hampton Style Inspired Home - Blackburn North

Step inside this highly energy-efficient Hampton-inspired home, where sustainability meets style. From the moment you enter, you’ll be greeted by an abundance of natural light that floods through the large windows, illuminating every corner of the house.

The open-plan layout seamlessly connects the kitchen, living, and dining areas, creating a warm and inviting atmosphere for family gatherings and entertaining guests. With high raked ceilings, the space feels even more expansive, adding a touch of grandeur to the overall design.

One of the highlights of this home is its seamless integration with the outdoors. Step through the sliding glass doors, and you’ll find yourself in a stunning backyard, surrounded by magnificent gum trees. The outlook is truly mesmerizing, offering a peaceful retreat where you can relax and enjoy the beauty of nature.

This Hampton-inspired home boasts four generously-sized bedrooms, each thoughtfully designed with comfort and relaxation in mind. The master bedroom provides a serene oasis, complete with an ensuite bathroom and ample closet space. The remaining bedrooms offer versatility and flexibility for family members or guests.

There is also a separate study area that provides a tranquil environment to focus and be productive.

To cater to the diverse needs of the household, there is a second living room or rumpus area, providing an additional space for entertainment, relaxation, or children’s play. It offers a separate retreat where everyone can enjoy their favorite activities.

Built with sustainability in mind, this home incorporates various energy-efficient features, such as hydronic heating, ensuring a comfortable and eco-friendly living experience. The combination of these features, along with the abundance of natural light, creates a harmonious and energy-efficient living environment.

This Hampton-inspired home in Blackburn North offers a perfect blend of coastal charm, energy efficiency, and contemporary living. With its high raked ceilings, ample natural light, beautiful backyard, and outlook to breathtaking gum trees, this residence provides a peaceful sanctuary.

Year completed: 2020
Area: 242 sqm
Type of construction: Stud frames with fc cladding. 
Energy efficiency: 6.9 Start NatHERS

Our involvement:
Eco Starter Package
Concept Design, Council approval, Construction Documentation,
Cabinetry Design & Interior Selections by clients